Què visitar

Torroella de Montgrí – L’Estartit

Etapa Baix Empordà

1. ACTIVITATS NÀUTIQUES A L’ESTARTIT

El Port esportiu, situat davant el nucli urbà, permet la navegació recreativa i la pràctica de moltes activitats nàutiques (caiac, kitesurf, vela) així com l’organització de competicions, concursos nàutics i subaquàtics de repercussió internacional. A l’Estartit trobarem un ampli ventall d’activitats nàutiques que més us agradin, individuals o en família, per a totes les edats i per a tots els nivells d’experiència.

L’Àrea de Turisme en col·laboració amb Estació Nàutica us ofereix la possibilitat de gaudir del nostre entorn tot l’any, combinant a preus assequibles allotjament, activitats i excursions amb guia. Les activitats que s’ofereixen són paddle ioga, windsurf, vela, snorkel, paddle surf, motos aquàtiques, lloguer d’embarcacions, kitesurf, inflables, flyboard, fly fish, excursions marítimes, excursions de pesca, esquí nàutic i wakeboard, caiac, apnea i submarinisme.

 

2. VISITA AL NUCLI ANTIC DE TORROELLA

Només a 6km del mar i a recer del Montgrí (302m), regada pel riu Ter que dóna vida a la plana. Una vila que viatja en el temps i respecta la història. Al peu del massís calcari del Montgrí s´hi troba Torroella de Montgrí, una vila reial envoltada de camps i horts regats pel tram final del riu Ter. El clima és agradable, amb una temperatura mitjana anual de 14,8ºC, una mitjana al gener de 8,8º C i al juliol de 22,5º C. Les principals fonts de riquesa són l´agricultura, gràcies a les fèrtils terres de regadiu, i el comerç, amb un mercat setmanal cada dilluns al matí.

La indústria també hi és present, amb tallers i petites empreses. Sense ser una població turística per excel·lència, Torroella ofereix uns atractius cada dia més estimats pels visitants: la conservació dels trets de l’Empordà i una oferta comercial considerable. Durant tot l’any es compta amb un variat programa d’activitats culturals molt atractives per a tots els visitants i residents de la zona.

 

3. RUTES AL PARC NATURAL DEL MONTGRÍ, ILLES MEDES I BAIX TER

La natura és la marca de qualitat per excel·lència del nostre municipi. La seva empremta n’és centenària i generosa. Muntanya, vall, horta, el riu Ter, aiguamolls, platja, dunes, cales, illes. Amb el pas del temps, l’equilibri entre l’home i la terra es torna fràgil i cal crear les eines necessàries per restablir-lo. L’esforç d’aquest treball es consolida amb la Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El nostre municipi aporta al parc el 68% de la seva superfície total, que és de 8.192 hectàrees (23% superfície marina i 77% superfície terrestre). Amb la creació del parc es posen en relleu tots els elements d’interès que conformen l’entorn del Montgrí, les illes Medes i els aiguamolls del Baix Ter. El valor paisatgístic del territori, la gran quantitat d’hàbitats, tant marins com terrestres, així com els paisatges culturals d’aquest nou parc natural, compten ja amb un segell de protecció de llarga durada. El parc ofereix 18 itineraris al vostre abast i una varietat de paisatges naturals i culturals. Al centre d’informació del Museu de la Mediterrània així com a les oficines de turisme de l’Estartit i Torroella de Montgrí, hi trobareu al vostre abast diferents itineraris que us ajudaran a conèixer el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, descobrir un paisatge cultural i natural d’empremta mil·lenària.

AdreçaL'Estartit (Oficina de Turisme)
Pg. Marítim, s/n

Vaixell de ruta de les Illes Medes

Actualitat

Butlletí

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap novetat sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS