Tram d’enllaç Olot – Sant Joan de les Abadesses

Olot - Sant Joan de les Abadesses

El tram de via verda que ens ha de dur de la Vall de Bianya a Sant Joan de les Abadesses no està acabat i aquesta informació és provisional.

Des d’Olot podem visitar també la Vall de Bianya, on hi arribem per via verda.

 

Quilòmetres 22

Desnivell 4%

Dificultat Mitjana

Paviment Aglomerat asflàtic

Altitud màxima 1.064 m (Coll de Sentigosa)

Altitud mínima Olot

(El tram de via verda que ens ha de dur de la Vall de Bianya a Sant Joan de les Abadesses no està acabat i aquesta informació és provisional)

Partint des de l’antiga estació d’Olot, situada davant del recinte firal, de seguida trobem els indicadors de la via verda que seguirem, fins a travessar el riu Fluvià. Després d’haver-lo creuat, agafem la carretera principal, que ens porta al carrer de Pere Bretxa, fins que trobem un indicador que diu: «Totes direccions» i continuem pel carrer de la Verge de Fàtima fins a arribar a la plaça de Catalunya. Aquí girem fins a arribar a la plaça Clarà, on hem d’agafar l’avinguda dels Reis Catòlics, que ens porta en direcció al centre d’Olot. Quan arribem al centre, continuem fins a una rotonda (la mateixa que trobaríem venint de la Vall de Bianya) i sortim del municipi d’Olot.

Als afores del municipi, agafem la carreta A-26 (antiga N-60) i la seguim durant 10 quilòmetres fins a arribar al coll de Coubet, a 1.010 metres d’altitud. Llavors seguim durant 12 quilòmetres més fins a agafar la carretera que ens porta a la font dels Pastors. El trajecte no té pèrdua: només cal anar seguint la carretera. Arribats a la font dels Pastors, seguim durant 2 quilòmetres entre fageda i frescor per la carretera GI-521 i trobem el canvi de comarca que ens fa entrar al Ripollès.

Arribem al coll de Sentigosa, on passem per la zona de pícnic i la font dels Vermells. Poc seguit, veiem el trencall de la carretera de Sentigosa, i seguim per la carretera general fins a albirar l’església de Sant Pol (romànica, del segle xii). Creuem el pont gòtic, sortim de l’estació i finalment arribem a Sant Joan de les Abadesses.

Mapa geogràfic tram d'enllaç
Mapa pobles ruta tram d'enllaç
Mapa desnivell ruta tram d'enllaç
Mapa ruta del tram d'enllaç

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa