Via Verda Vall d’en Bas

Urbanitzacions Verntallat - Les Olletes i Sant Esteve d'en Bas - Els Hostalets d'en Bas

La via verda de la Vall d’en Bas connecta els diferents nuclis de població del municipi. La vall té una extensió de 90,5 km2 i està situada a uns 500 metres sobre el nivell del mar. El Puigsacalm i el massís de Santa Magdalena formen una de les siluetes més característiques de l’entorn. Des del cim del Puigsacalm, que té una alçària de 1.515 metres, es pot gaudir de magnífiques panoràmiques sobre bona part de Catalunya.

El municipi de la Vall d’en Bas es va crear l’any 1968 per la fusió dels antics municipis de Sant Esteve d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, Joanetes i la Pinya. Amb la unificació es va recuperar part de l’estructura de l’antic vescomtat de Bas, i la Vall d’en Bas es va convertir en un dels municipis més grans de la comarca.

Quilòmetres 3,1 km

Dificultat Mínima

Paviment Sauló compactat, formigó, asfalt

Altitud màxima 490 m

Altitud mínima 460 m

La via verda de la Vall d’en Bas és un projecte de mobilitat sostenible que ha permès connectar nuclis de la Vall d’en Bas amb la ja existent via verda del Carrilet I.

Per una banda, s’ha adequat la connexió amb carril bici entre el municipi de les Preses i el barri de Verntallat, amb l’escola Verntallat, la urbanització Verge de les Olletes, el nucli del Mallol, i en un futur arribarà fins al nucli de Sant Privat (1,6 km).

Per altra banda, es pot arribar fins a Sant Esteve d’en Bas i els Hostalets d’en Bas, concretament fins al camp de futbol i monument a la Família Pagesa (1,5 km).

En ambdós casos els trams de via ciclista proposats parteixen del traçat de la Via Verda existent, antic traçat del ferrocarril Olot – Girona, que travessa el municipi. El fet d’enllaçar els nous traçats amb el traçat de la Via Verda existent permet augmentar notablement l’accessibilitat amb bicicleta, sobretot vers l’escola municipal. A través de l’actuació proposada també es millora l’accessibilitat amb bicicleta al polígon industrial La Serra, incorporant l’accés segur amb bicicleta a aquest centre productiu i de treball des de la urbanització de Verge de les Olletes i el nucli dels Hostalets.

Aquesta actuació ha estat finançada amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) d’acord amb la resolució TES/3340/2019, de 2 de novembre, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Més informació sobre el projecte.

Mapa geogràfic via verda Vall d'en Bas
mapa via verda vall d'en bas

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS