Vies Verdes #PelClima

Tram Olot – Girona (prova pilot)

Vies Verdes #PelClima, és un programa que té l’objectiu de reduir la petjada de Carboni CO2, que produeixen els establiments del sector de la restauració i usuaris de les Vies Verdes.

La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, s’han adherit a aquest programa impulsat per ECODES i Coca-Cola, posant en marxa una primera fase situant contenidors de reciclatge i papereres al recorregut d’Olot a Girona, a més de la participació de prop de 50 establiments d’hostaleria de la zona que s’han auditat per calcular la seva petjada de carboni.

El projecte vol incentivar el sector de la hostaleria en el seu compromís amb el medi ambient i ofereix a tots els establiments adherits calcular de forma gratuïta la seva petjada de carboni (la quantitat d’emissions de gasos d’efecte hivernacle que produeix l’activitat de cada establiment). Gràcies al mesurament de la petjada de carboni, l’establiment, a més de mostrar el seu compromís amb la sostenibilitat i el planeta, pot conèixer amb què consumeix més i quines de les seves activitats generen més impacte i emissions de CO2. A partir d’aquesta informació, es poden establir mesures que tinguin impacte tant en el medi ambient com en les despeses dels establiments.

Aquest programa pilot es completa amb la compensació de la petjada de carboni produïda per aquests establiments, que és assumida per Coca-Cola i gestionada per ECODES a través del programa ZeroCO2, participant en el Mercat Voluntari de Carboni. La compensació consisteix en l’aportació voluntària d’una quantitat econòmica, proporcional a les tones de CO2 generades, a un projecte que persegueix, específicament, captar una quantitat de tones de CO2 equivalent a la de la seva activitat, mitjançant un projecte d’imbornal de carboni per reforestació.

Punts de reciclatge a tots els municipis de la ruta i a les àrees de pícnic

El programa també ha permès posar Papereres a mes de 23 llocs I 9 contenidors de reciclatge a diferents punts, amb amb l’objectiu de fer-les Vies Verdes més sostenibles, incorporant punts de reciclatge al llarg del recorregut i fer d’aquesta manera una recollida selectiva dels residus dels usuaris.

Més informació a la web del Programa “Hosteleria por el clima”

 

Mapa establiments adherits:

 

 

Mapa contenidors de reciclatge i papereres:

 

Actualitat