Accessibilitat Visual a Girona

Girona - Parc tecnològic

Primer tram adaptat per a persones amb ceguesa o baixa visió a la Ruta del Carrilet II de les Vies Verdes de Girona. Us proposem un recorregut de 1.300 metres de l’antic carrilet de Sant Feliu de Guíxols, el Feliuet, des del Parc Tecnològic (PT) fins al pàrquing de la glorieta dels Països Catalans de Girona (Gi), i al revés.

Amb el compromís d’autonomia i seguretat envers els usuaris, aquest tram s’ha adaptat a les persones amb discapacitat visual. La senyalització horitzontal i vertical en vol cobrir les necessitats d’ubicació, orientació, desplaçament i informació:

  • Sòcol-guia: tub de plàstic reciclable arran de terra per a un seguiment continuat del recorregut amb bastó. Ubicat a un sol costat de la via, s’utilitza en les dues direccions. El canvi a tub metàl·lic ens indica que som a un metre d’un cartell informatiu i a tres metres d’un encreuament. El sòcol s’interromp a la cruïlla, però continua a l’altra banda per indicar-nos que hem travessat convenientment per seguir el camí.
  • Senyalització vertical: cartells que informen, orienten, recomanen o adverteixen sobre l’entorn, en macrocaràcters i braille. Situats a un metre de l’inici o del final del sòcol metàl·lic i en paral·lel a la ruta, molts cartells tenen doble informació per recórrer la ruta en les dues direccions (Gi o PT).
  • (Ben aviat, també us podreu descarregar una APP amb informació molt completa de la ruta. Donarem l’enllaç.)

Atenció, aquest tram és molt transitat. Recordeu que les vies verdes de Girona es comparteixen amb altres usuaris, comptant-hi els ciclistes. Que gaudiu de l’experiència!

Quilòmetres 1,3

Ruta accessible

Dificultat Mínima

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS