Etapa Vallespir – França

Prats de Molló - Morellàs

El tram que discorre per França ens garanteix una de les millors experiències ciclables de tota la ruta Pirinexus. Vorejant els Pirineus fronterers, gaudirem de vistes i paratges excepcionals, però també ens impregnarem d’història: Monuments medievals, escultures, museus, i fins i tot vestigis romans de la Via Domitia i la Via Augusta, són algunes de les coses que ens esperen a aquesta ruta.

Quilòmetres 73 km

Desnivell 2-3%

Dificultat Mitjana

Paviment Asfalt

Altitud màxima 750 m (Prats de Molló)

Altitud mínima 100 m (Morellàs)

Serveis Oficines de turisme

El tram de Pirinexus que passa per França és una de les millors experiències en bicicleta de tota la ruta. Impregnat per vestigis històrics excepcionals i unes vistes privilegiades, pedalem entre municipis com Prats de Molló o Arles de Tec, on podem gaudir de la història d’aquests indrets a través d’edificacions medievals espectaculars o tastant la gastronomia, excepcional. Però si el que volem és relaxar-nos, no podem passar per alt visitar Banys d’Arles, una destinació termal ideal per gaudir de les propietats de l’aigua i de la relaxació que proporciona.

Ceret és un municipi conegut arreu com la capital de la cirera, però encara és més conegut com la «meca del cubisme». Artistes com Pablo Picasso, Georges Braque o Juan Gris, entre d’altres, van pintar les seves obres d’art al singular «chemin sublimé». Per descomptat, hem d’acabar aquest passeig amb una visita al Museu d’Art Modern de Ceret. També cal remarcar el nou Museu dels Instruments, amb una exposició d’instruments antics de tot el món.

Sant Joan de Pladecorts és una altra gran destinació per fer-hi una aturada, ja que té dos llacs envoltats de gespa i s’hi gaudeix d’un ambient ideal per relaxar-se o per fer qualsevol activitat lúdica. Però si el que volem és seguir impregnant-nos d’història, no podem passar de llarg del Voló. Al nucli antic del poble, trobem diversos vestigis, com la Torre Quadrangular, una imponent campana de 832 quilograms, o l’estàtua del Petit Tambor. El fris del portal de l’església és una obra del Mestre de Cabestany, remarcable escultor anònim del segle xii.

Un cop arribats a aquest punt de la ruta, podem desviar-nos fins a Argelers, municipi situat al límit sud de la plana del Rosselló. Hi podem visitar el bonic castell de Valmy o l’església de Santa Maria del Prat. Ben a prop hi ha viles peculiars, com Cotlliure, Sant Andreu de Sureda o Sant Genís de Fontanes. A Morellàs podem visitar-hi el Museu del Suro, que és un gran exemple per comprendre la indústria surotapera que va acompanyar aquesta vila al llarg del segle xx. Si ens animem a seguir pedalant, passat el municipi, podem visitar les ruïnes del monestir de Santa Maria de Panissars, construït sobre edificacions romanes de la via Domitia i la via Augusta. Finalment, a Sant Martí de Fenollar hi podem visitar l’església, d’origen preromànic, on les restes de pintures murals del segle xii són notables.

Descarregueu-vos el track i la guia detallada per poder conèixer si hi ha alguna dificultat concreta en cada tram, i els millors atractius turístics de la zona.  (enllaç)

Mapa geogràfic ruta Pirinexus França
Mapa desnivell ruta Pirinexus

Com arribar-hi

RENFE ESTACIÓ DE FIGUERES

Tel. 972 504 661

http://rodalies.gencat.cat/ca/inici/

RENFE ESTACIÓ DE CERBÈRE

Tel. 0892 35 35 35

http://rodalies.gencat.cat/ca/inici/

TEISA

Tel. 972 204 868
www.teisa-bus.com

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: tel. 972 186 708
Informació sobre vols: tel. 972 186 600
ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona.

Mapa ruta Vallespir França

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS