fbpx

Ruta del Carrilet I

Olot - Girona

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d’Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d’en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

Quilòmetres 54 - 57 km (segons entrada a Girona)

Ruta accessible

Desnivell 1,5%

Dificultat Mitjana

Paviment Sauló compactat

Altitud màxima 620 m (coll d'en Bas)

Altitud mínima 70 m (Girona)

Serveis WC estacions / Centre BTT d'Amer / Àrea picnic Les Planes

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S’inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l´antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d’Hostoles i els nuclis urbans d’Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s’integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s’han fet dels recursos hidràulics del riu.

Un cop a Girona, connecta amb el següent tram de la ruta del Carrilet cap a Sant Feliu de Guíxols. També es pot optar per fer els primers quilòmetres de la futura ruta del Tren Pinxo, que actualment enllaça Girona i Sarrià de Ter.

Com arribar-hi

SARFA

Tel. 902 302 025
www.sarfa.com

TEISA

Tel. 972 204 868
www.teisa-bus.com

PER CARRETERA

Autopista C-31, C-58, AP-7, C-35.
www.mobilitat.net

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: tel. 972 186 708
Informació sobre vols: tel. 972 186 600
ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona

Mapa geogràfic Ruta del Carrilet I
Mapa pobles Ruta del Carrilet I
Mapa desnivell Ruta del Carrilet I

Accessibilitat

(En episodis de pluges fortes i/o neu, reviseu l’estat de les rutes!)

RUTA ideal PER UNA SEGONA SORTIDA O UN MÍNIM DE FORMA FÍSICA

  • Olot (des de les Fonts de Sant Roc) a Les Preses: 5 km. Tram fàcil.

Es podria seguir fins a Sant Esteve d’en Bas (3 km) si es compta amb ajuda per superar un pas a nivell inferior que s’ha construït per creuar la variant de la Vall d’en Bas (no ho recomanem en èpoques de molt de trànsit rodat).

  • Sant Feliu de Pallerols – Amer: 13,5 km. Tram fàcil/intermig.  Parada molt recomanable a l’àrea de picnic de Les Planes, just al costat de la via verda.

Opció 1: Sortida des de l’oficina de turisme de Sant Feliu de Pallerols i fins el punt d’informació d’Amer.

Opció 2: Si es disposa de cotxe propi o es pacta amb el servei de lloguer i transfer, es pot iniciar la  sortida a dalt del Coll d’en Bas (cal ésser més expert, per frenar bé a la baixada!) i es recorreran uns 5,5 km més.

  • Amer – La Cellera de Ter – Anglès: 7,5 km

Després d’Amer, a l’alçada del Pasteral, cal triar l’opció de circular pel voral de la carretera, si no la pujada és molt forta!!! Darrerament s’ha millorat la senyalització al Pasteral i ha augmentat la seguretat per als usuaris. Vigilar l’accés al pont riera d’Osor.

  • Anglès – Girona:

En general és possible circular en bicicleta adaptada o cadira de rodes, però sempre és preferible comptar amb ajuda. A Anglès  es creua la carretera nacional amb ajut d’un semàfor. A partir de Bescanó es pot circular cap a Girona per les deveses de Salt i hortes de Santa Eugènia (tram recomanat), o creuar la nacional pel pas inferior de Montfullà i travessar pel carril bici urbà de Salt.

Lloguer bicis adaptades i tàndems:

ATMA – Centre Logístic de Bicicletes

handbikes ruta Carrilet

Mapa Ruta del Carrilet I

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

Serveis turístics