Vies verdes del Ripollès

Campdevànol – Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Sant Pau de Segúries

Combinant el Camí Ral i Ramader amb la Via Verda del Ferro i del Carbó, podeu anar de Sant Pau de Segúries fins a Campdevànol per 23,5 km de ruta pedalable.

Aquesta proposta us permetrà gaudir del paisatge de muntanya de la comarca del Ripollès i de quatre municipis amb molta història. Al vostre ritme, a peu o en bicicleta, podreu visitar monuments de gran interès, com el monestir de Santa Maria de Ripoll i el monestir de Sant Joan de les Abadesses, i gaudir de la gastronomia de muntanya.

Quilòmetres 23,5 km (anada)

Desnivell 1,15 %

Dificultat Mínima

Altitud màxima 859 m

Altitud mínima 679 m

Sortiu des del nucli antic de Campdevànol i, seguint els carrers del poble, arribareu fins al nou tram del Camí Ral i Ramader, que us portarà fins a Ripoll (5 km). Es tracta d’una ruta força planera que enllaça amb la coneguda Via Verda del Ferro i del Carbó. Un cop arribeu a Ripoll, cal travessar el nucli urbà del municipi. Durant aquest recorregut, podeu aprofitar per visitar el monestir de Santa Maria de Ripoll i la seva portalada romànica.

Seguint amb la ruta, a la zona de Can Guetes, trobareu l’inici de la Ruta del Ferro i del Carbó, la qual segueix el trajecte que feia el tren antigament. La via verda està totalment senyalitzada, i es tracta d’una ruta accessible i planera.

Uns 10 quilòmetres després, arribareu a Sant Joan de les Abadesses pel parc de l’Estació. Val la pena aprofitar que passeu per Sant Joan de les Abadesses per visitar el nucli antic del municipi i conèixer-ne la història, vinculada al comte Guifré el Pilós i a les llegendes del comte Arnau. Per seguir amb la ruta, cal travessar el poble per carrers i carrils bici, cosa que us permetrà visitar llocs d’interès com el pont Vell, l’església de Sant Pol, el monestir o el Palau de l’Abadia.

Un cop hàgiu travessat el nucli antic, heu de seguir en direcció a la Colònia Llaudet, una antiga colònia tèxtil a tocar del riu Ter, tot una emblema de la industrialització tèxtil del Ripollès. Aquest tram de via verda ha estat executat fa relativament poc temps per la Generalitat de Catalunya i permet arribar fins a Sant Pau de Segúries (8,5 km).

La totalitat de la ruta transcorre per trams de via verda segregats al trànsit motor, tret dels trams urbans per travessar els municipis.

La ruta travessa quatre nuclis de municipis amb oferta de comerç, restauració i allotjament.

Com arribar-hi

RENFE

Línia L’Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà (Estació de Ripoll)
C. del Progrés, 49 – 17500 Ripoll, Girona
Reserva de bitllets: tel. 900 41 00 41
www.rodaliesdecatalunya.cat

TEISA

Tel. 972 20 48 68
www.teisa-bus.com

PER CARRETERA

Des de Barcelona: C-17, N-152
Des de Girona: C-66, A-26, N-152 A-2, C-25, C-17, N-152
Des de Puigcerdà/Andorra: N-152
Des de Lleida: C-25, C-17, N-152
Des de França/Perpinyà: C-38, C-26, N-152

AEROPORT GIRONA - COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: Tel. 972 186708
Informació sobre vols: Tel. 972 186600
Tel. 972 20 48 68
www.aena.es

Mapa ruta vies verdes del Ripollès

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS