fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

Premis Europeus de les Vies Verdes 2019

El projecte d’accessibilitat visual de les Vies Verdes de Girona ha estat premiat en la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes

12/09/2019

El dia 5 de setembre va tenir lloc la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes a Dikli, Vidzeme (Letònia), on es van premiar sis iniciatives de vies verdes europees de Letònia, la República Txeca, Àustria i Espanya. El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, va rebre el segon premi de la categoria d’iniciatives exemplars pel projecte d’accessibilitat visual de les vies verdes.

Els Premis Europeus de les Vies Verdes van ser creats l’any 2003 i se celebren cada dos anys, amb l’objectiu de fer un reconeixement oficial a les iniciatives i projectes innovadors per millorar la informació i l’experiència dels usuaris de les vies verdes arreu d’Europa.

La novena edició dels premis ha estat organitzada per l’Associació Europea de les Vies Verdes (EGWA) en cooperació amb l’Associació de Turisme de Vidzeme i amb el suport de l’Agència de Desenvolupament de Letònia. L’objectiu d’aquest esdeveniment és promoure iniciatives exemplars i bones pràctiques per donar-les a conèixer i aplicar aquests exemples a altres vies verdes d’Europa.

 

En aquesta edició el jurat internacional, que es va reunir el dia 10 de juliol a Brussel·les, va premiar projectes en dues categories: excel·lència i iniciatives exemplars. En la categoria d’excel·lència es van premiar els projectes de creació de noves vies verdes a Letònia, la República Txeca i Àustria. En la categoria d’iniciatives exemplars els guardonats van ser l’Associació de Desenvolupament Rural del País Basc pel projecte de dinamització del comerç local al voltant de la via verda de Montes del Hierro, i el Consorci de les Vies Verdes de Girona pel projecte d’accessibilitat visual d’un tram de la Via Verda del Carrilet i la Ruta del Ferro i del Carbó.

El projecte d’accessibilitat visual s’ha desenvolupat a partir d’un pla de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya, atorgat al Consorci de les Vies Verdes de Girona per tal d’adaptar dos trams de vies verdes per a persones amb discapacitat visual. Per una banda, s’ha adaptat el tram de la Via Verda del Carrilet II, que va des de Girona fins al Parc Científic (1,5 km), amb senyalització en braille i amb la instal·lació d’una guia que permet recórrer aquest tram amb autonomia a les persones cegues. Per altra banda, s’ha adaptat la senyalització de la Ruta del Ferro i del Carbó en braille, i s’ha dissenyat una aplicació per a Android i iOS amb audiodescripció de les rutes.

​Imatge: European Greenways Association (EGWA)

Imatge de la presentació de l'estudi on apareix el president del Consorci, i els dos consultors del projecte

El Consorci de les Vies Verdes de Girona seguirà nou línies estratègiques per desenvolupar el seu futur pla estratègic

11/06/2019

L’estratègia de futur del Consorci de les Vies Verdes de Girona es fonamentarà en tres grans àmbits: eficiència interna, competitivitat i innovació

Aquest matí, a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, ha tingut lloc la  presentació dels resultats de l’estudi de diagnosi i reptes estratègics del Consorci de les Vies Verdes de Girona. En l’acte hi ha participat el diputat delegat i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona en funcions, Albert Gómez, que ha estat acompanyat per Oriol Cesana, director de la consultora especialitzada en desenvolupament local Focalizza, i per Ferran Blanch, impulsor de vision marketing.

ZONA D'ACTUACIÓ MILLORA DEL PONT

La Diputació destina 8.000 euros a millores d’accessibilitat a la Ruta del Carrilet II

05/12/2018

Es destinaran a cofinançar la millora d’un pont entre Cassà de la Selva i Llagostera

L’Àrea d’Assistència i Cooperació als Municipis de la Diputació de Girona col·labora amb una subvenció de 8.000 euros al Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, en la millora de l’accessibilitat a les vies verdes de Girona. Amb aquesta aportació es cofinançarà l’arranjament d’un pont a la Ruta del Carrilet, concretament entre els municipis de Cassà de la Selva i Llagostera.

 

PRESENTACIO OFICIAL bicitranscat

CINC ADMINISTRACIONS IMPULSEN EL PROJECTE BICITRANSCAT, per LA MOBILITAT SOSTENIBLE TRANSFRONTERERA

29/11/2018

Amb un pressupost de 4,6 milions d’euros està cofinançat per fons europeus

Aquest dijous, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, s’ha fet la presentació del projecte “EFA 156/16 BICITRANSCAT. Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible”. La presentació ha anat a càrrec de Joan Cano, conseller comarcal de Turisme, i d’Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’acte ha comptat amb l’assistència de Véronique Olier, en representació de l’Agglomeration Perpignan Méditerranée Métropole, de Robert Garrabe, vicepresident del Conseil Départemental des Pyrénées Orientales, i de Francesc Cruanyes, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres.

 

El projecte té un pressupost de 4.689.269,25 d’euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

muntatge fotogràfic amb ruta amb sauló estabilitzat i un cartell en braille

Projecte de millora de la Ruta del Tren Petit, més accessible i interpretable, també per a persones cegues

05/11/2018

Ha estat beneficiari d’una subvenció del 50 % del Pla de Foment Territorial del Turisme

El projecte «Ruta del Tren Petit, interpretable i accessible» ha estat un dels escollits pel Pla de Foment Territorial del Turisme, que promou el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte consisteix en l’adequació i millora de l’accessibilitat i interpretació del tram que va de Palamós a Palafrugell, conegut com la Ruta del Tren Petit, i té com a finalitat millorar l’experiència turística de les persones que fan ús de les vies verdes, de manera que tothom pugui gaudir de les rutes, sigui quina sigui la seva condició física, incloses les persones cegues.

Per això es proposen dos grans eixos d’actuació: la millora de l’accessibilitat de la ruta i la diversificació de l’oferta turística del territori, la qual cosa contribuirà a una millor interpretació del patrimoni cultural i turístic que hi ha al recorregut.

Serveis turístics