Actualitat consorci

Les notícies més destacades

sortida família de ciclistes amb mòbil a Cassà de la selva

Promoció del Turisme, Cultura i Noves Tecnologies dels itineraris de comarques gironines

15/10/2018

El Consorci de les Vies de Verdes de Girona participa com a soci beneficiari del PECT de Turisme “Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa”.

Els PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial)  són projectes que s’emmarquen dins una estratègia territorial predeterminada per la RIS3CAT i pel programa operatiu del FEDER Catalunya 2014 – 2020 que té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

L’objectiu d’aquest PECT és millorar la xarxa de camins, fomentant-ne l’ús sostenible, i també, la gestió, informació, interpretació i accés al patrimoni gironí.  I a més, es pretén dissenyar i implementar un model de gestió de les destinacions turístiques que incorpori la participació activa dels agents, i el desenvolupament d’eines d’innovació oberta.

logotip del projecte BiciTransCat

Un projecte de cooperació POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat

25/09/2018

BiciTransCat desenvoluparà un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer, connectant el nordest de Girona i França i potenciant la intermodalitat.
punt de càrrega bicis elèctriques Sant Joan Abadesses

11 carregadors elèctrics per a bicis repartits per la ruta Pirinexus

23/08/2018

En els darrers anys ha augmentat considerablement l’ús de les bicicletes amb assistència elèctrica, fet que dona accés a un major nombre de persones a les rutes ciclables, i es fa necessari facilitar els punts d’accés a la càrrega de les bateries d’aquestes bicicletes. Per això, el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha finalitzat aquest estiu la cessió d’onze punts de càrrega, localitzats en diferents punts de la ruta Pirinexus.

Els carregadors es localitzen als municipis de Castelló d’Empúries, Torroella – L’Estartit, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Cassà de la Selva, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll. Cal tenir en compte, també, que a Girona ja hi ha un carregador habilitat per l’ajuntament de la ciutat.

(Foto: carregador a l’exterior de l’oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses)

aportació Obra Social La Caixa

L’Obra Social “la Caixa” destina 4.500 euros a millores d’accessibilitat al Carrilet II

03/08/2018

Es destinaran a cofinançar la millora d’un pont entre Cassà de la Selva i Llagostera

L’Obra Social “La Caixa” ha col·laborat per tercer any consecutiu amb una aportació al Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, en la millora  de l’accessibilitat a les vies verdes de Girona. El Consorci va rebre durant el passat juliol una aportació de 4.500 euros de l’Obra Social, que es destinaran a l’arranjament d’un pont a la ruta del Carrilet, concretament entre els municipis de Cassà de la Selva i Llagostera. Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, i Gemma Batlle, directora de Banca Institucions de CaixaBank a Girona, van trobar-se a Girona per fer efectiva aquesta aportació.

ruta accessible per a persones cegues i amb baixa visió a Girona

Ruta a la natura per persones cegues o amb baixa visió, a Girona

23/07/2018

El primer tram, al municipi de Girona, compta amb sòcol-guia, senyalització amb braille i una aplicació mòbil accessible amb molta informació en diferents idiomes

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, ha enllestit els treballs d’adaptació del primer tram de vies verdes per a persones cegues o amb baixa visió. Es tracta de la ruta entre la ciutat de Girona, partint de la plaça dels Països Catalans, fins al Parc Tecnològic. En aquest tram s’hi ha instal·lat un sòcol-guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema braille. A més, s’ha desenvolupat una aplicació accessible amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn. El projecte està cofinançat al 50% pels Plans del Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb un cost de 185.000 euros pel total de les accions per a l’accessibilitat visual.

Serveis turístics