fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

mapa amb totes les rutes de Vies verdes, Pirinexus, BiciTransCat i projectes finançats pel Feder 2019

Un ajut FEDER permetrà el desenvolupament de set nous trams de vies verdes

16/12/2019

El FEDER aporta 3.446.398,03 euros, el 50% dels projectes.

Dotze localitats vinculades al Consorci de les Vies Verdes de Girona han estat beneficiàries d’uns ajuts del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a l’execució d’actuacions de vies verdes susceptibles de finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha coordinat la convocatòria, i s’hi han presentat vuit projectes vinculats a municipis amb menys de 20.000 habitants, dels quals se n’han aprovat set. Les operacions presentades s’emmarquen en els objectius específics de l’eix prioritari 4: inversions per afavorir el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors; i dins el subobjectiu del foment de la mobilitat urbana sostenible.

 

xerrada gerent consorci de bed&bike a turisme rural

Presentem el Bed&Bike a cases de turisme rural

22/11/2019

L’Associació Turisme Rural Girona - Costa Brava – Pirineu organitza les I Jornades dedicades al Turisme Rural que s'han dut a terme a Olot, Ripoll, Puigcerdà i Figueres del 18 al 24 de novembre

El Consorci ha assistit a diverses trobades amb cases rurals, aquesta setmana, per explicar les característiques del segell Bed&Bike, el segell de serveis de qualitat adreçat específicament als cicloturistes.

L’Associació Turisme Rural Girona Costa Brava Pirineu ha organitzat les I Jornades de Turisme Rural per a propietaris de cases rurals i empreses de turisme actiu, que s’han desenvolupat a Olot, Ripoll, Puigcerdà i Figueres durant la setmana del 18 al 24 de novembre de 2019. Per fer-ho ha comptat amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Interreg POCTEFA, Turisme Garrotxa, Ripollès Desenvolupament, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci Vies Verdes de Girona.

Imatge de la presentació de l'estudi on apareix el Gerent en funcions i el consultor que l'ha realitzat

El Consorci ha presentat els resultats d’un estudi de valoració de la presència de les Vies Verdes de Girona i la ruta Pirinexus en els mercats internacionals

26/09/2019

  • L’estudi de valoració realitza una anàlisi de l’estat actual de la comercialització internacional dels productes relacionats tant amb les vies verdes de Girona com amb Pirinexus. Així mateix, es dissenya una metodologia per monitorar les futures recollides de dades.
  • S’han identificat setanta-dos productes comercialitzats per quaranta operadors turístics establerts tant en les diferents comunitats autònomes com en els països següents: Alemanya, Bèlgica, França, Noruega, els Països Baixos, el Regne Unit i els Estats Units.
  • Els productes de cicloturisme solen tenir una durada d’una setmana, són autoguiats i es dirigeixen principalment a un públic adult. A més, suposen una despesa de més d’un 35 % sobre el cost total del producte.
Premis Europeus de les Vies Verdes 2019

El projecte d’accessibilitat visual de les Vies Verdes de Girona ha estat premiat en la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes

12/09/2019

El dia 5 de setembre va tenir lloc la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes a Dikli, Vidzeme (Letònia), on es van premiar sis iniciatives de vies verdes europees de Letònia, la República Txeca, Àustria i Espanya. El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, va rebre el segon premi de la categoria d’iniciatives exemplars pel projecte d’accessibilitat visual de les vies verdes.

 

Imatge de la presentació de l'estudi on apareix el president del Consorci, i els dos consultors del projecte

El Consorci de les Vies Verdes de Girona seguirà nou línies estratègiques per desenvolupar el seu futur pla estratègic

11/06/2019

L’estratègia de futur del Consorci de les Vies Verdes de Girona es fonamentarà en tres grans àmbits: eficiència interna, competitivitat i innovació

Aquest matí, a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, ha tingut lloc la  presentació dels resultats de l’estudi de diagnosi i reptes estratègics del Consorci de les Vies Verdes de Girona. En l’acte hi ha participat el diputat delegat i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona en funcions, Albert Gómez, que ha estat acompanyat per Oriol Cesana, director de la consultora especialitzada en desenvolupament local Focalizza, i per Ferran Blanch, impulsor de vision marketing.

Serveis turístics